Strateški pristup razvoju pametnih gradova

U četvrtak, 18. listopada, u Splitu održana je dvodnevna Međunarodna konferencija „Strateški pristup razvoju pametnih gradova“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Konferencija je okupila mnogobrojne inozemne i domaće stručnjake iz strateškog planiranja koji su  kroz svoja izlaganja predstavili vlastita iskustva iz područja strateškog planiranja i upravljanja razvojem na temu razvoja pametnih gradova iz New Yorka, Amsterdama, Dubaija. Također, svoja znanja i iskustva predstavili su i predstavnici renomiranih hrvatskih tvrtki Hrvatskog telekoma d.d., Petrola, Ericssona Nikole Tesle d.d., Siemens Hrvatska i Ampelos d.o.o.

Dvodnevna konferencija omogućila je ključnim dionicima urbanog razvoja u RH uvid u primjere najbolje prakse razvoja i upravljanja pametnih gradova u želji da zajednički uspijemo primijeniti neka od tih iskustava  i inovativnih rješenja u Republici Hrvatskoj kako bi  doprinijeli društvenom  i gospodarskom rastu Republike Hrvatske te povećanje kvalitete života građana u svim dijelovima naše zemlje.

Konferenciju su prisustvovali i predstavnici Razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Herček i Ivan Bašić.