Rekonstrukcija sportske dvorane u Općini Farkaševac

Nositelj projekta: Općina Farkaševac

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Ukupna je vrijednost projekta 123.333,50 eura

U sklopu Javnog poziva za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, Razvojna agencija Zagrebačke županije je za Općinu Farkaševac pripremila projekt pod nazivom „Svi za sport, sport za sve!“.

Cilj je projekta uspostava i jačanje prekogranične suradnje između Općine Farkaševac u Republici Hrvatskoj i Općine Tomislavgrad u Bosni i Hercegovini kroz unaprjeđenje sportske infrastrukture.

U sklopu projekta predviđena je rekonstrukcija općinske sportske dvorane u Farkaševcu kako bi bila prikladna za održavanje različitih sportskih aktivnosti za sve dobne skupine, a unaprijedit će se i sustavi grijanja i hlađenja što će dovesti do značajnih energetskih ušteda. U Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu predviđena je ugradnja suvremenih elektro-podiznih koševa za košarku što će poboljšati uvjete treninga košarkaškim klubovima, ali i rekreativcima.

Dodatni je cilj projekta uspostaviti mogućnosti za suradnju među stanovnicima prekograničnog područja kroz sport kao medij doprinosi općem napretku zajednica i povećava socijalnu uključenost njezinih stanovnika.