„Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić Dubrava

„Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić Dubrava

  • Naziv poziva „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“
  • Ukupna vrijednost prijavljenog projekta nakon provedene javne nabave iznosi 3.530.471,85€.
  • Razdoblje provedbe projektnog prijedloga predviđeno je u narednih 16 mjeseci

Općina Dubrava je u suradnji sa Razvojnom agencijom Zagrebačke županije pripremila projektnu prijavu „Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić Dubrava“.

Projektna prijava prijavljena je na natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. Cilj projekta je rekonstrukcije i dogradnje zgrade javne i društvene namjene – dječjeg vrtića Dubrava te  poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za stanovništvo na području općine Dubrave. Osim navedenoga osnovni cilj projekta je stvaranje mogućnosti upisa sve djece predškolske dobi u dječji vrtić. Općina Dubrava će osigurati i ostanak obitelji na ruralnom području, a pogotovo mladih obitelji koji svakodnevno putuju i rade, te nemaju mogućnost čuvanja djece. Također dječji vrtić će pozitivno utjecati i na sam razvoj djece koja budu pohađala vrtić, te će ona dodatno razvijati svoje socijalno komunikacijske vještine.

Vrtić će biti jedan od najmodernijih i najvećih na prostoru Zagreba, Bjelovara i Ivanić Grada ukupnog kapaciteta 200 djece sa sportskom dvoranom.