Otvoreno javno savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 12. ožujka 2021. otvorilo je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”.

Predmet Poziva: Podrškom ulaganjima poduzeća u zelene i/ili digitalne tehnologije ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi povećali njihovu sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa. Prihvatljivi su prijavitelji s registriranom djelatnošću iz sektora C Prerađivačka industrija.

Pozivom se želi potaknuti MSP-ove:
1. na korištenje digitalnih tehnologija i rješenja u poslovnim procesima sa svrhom povećanja učinkovitosti, kompetitivnosti i internacionalizacije poslovanja
2. na primjenu digitalnih i zelenih tehnologija i rješenja u proizvodnim procesima sa svrhom optimizacije poslovanja, smanjenja negativnog utjecaja na okoliš i učinkovitijeg korištenja resursa u proizvodnji
3. na prelazak na kružno gospodarstvo.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.140.000.000,00 HRK, a najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK.

Savjetovanje će biti otvoreno do 26. ožujka 2021., a uključiti se možete na:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=16193