Otvoreni poziv fonda Kultura solidarnosti

Novi poziv u 2023. godini Fonda kultura solidarnosti  podupire europske transnacionalne suradničke inicijative koje se bave temom pravedne tranzicije i ekološke održivosti iz specifičnog kuta kulture.

Poziv je otvoren za organizacije sa sjedištem u Europi – građanske, javne ili privatne organizacije s pravnim statusom koje djeluju u kulturnim i kreativnim ili drugim sektorima društva, uključujući obrazovanje i akademsku zajednicu, zdravstvenu i socijalnu skrb, okoliš, ljudska prava, ruralni razvoj, prostorno planiranje, itd.

U skladu s misijom stvaranja solidarnosti kroz kulturu, Fond posebno pozdravlja akcije u skladu s temom ovog poziva koje potiču europske transnacionalne i/ili translokalne suradnje, a time i izgradnju prekograničnih saveza solidarnosti.

Za ovo izdanje traže se nove ideje i eksperimentalne inicijative koje se bave samo prijelazom iz inherentno kulturnog kuta prema:

  • podizanju svijesti javnosti o složenosti i hitnosti prilagodbe klimatskim promjenama i drugim izvanrednim situacijama u okolišu na sustavan način
  • jačanju demokratskih procesa
  • dizajniranju kreativnih rješenja za mijenjanje ekosustava
  • poticanju holističkog pristupa radu i kulturi suradnje između dionika javnog i privatnog sektora koji su ključni akteri društvene i ekonomske transformacije.

Fond ima bespovratna sredstva dostupna u tri iznosa:

· do €10.000

· 10.000 – 20.000 €

· 20.000 – 30.000 €. 

Rok za podnošenje prijave je do 11.9.2023. 

Više na: https://culture-of-solidarity-fund.grantplatform.com/