Otvoren poziv za dostavu prijedloga za ciljane analize
Kreatori politika ponekad mogu misliti da ih njihove teritorijalne posebnosti sprječavaju da iskoriste iskustva drugih, suočeni sa sličnim izazovima u različitim zemljama ili različitim teritorijalnim i političkim kontekstima. Komparativne studije za razvoj preporuka za politike utemeljene na dokazima možda nisu njihov prvi prioritet i proces se može činiti prekompliciranim.

ESPON ciljane analize su ovo promijenile!

Od 2007. ESPON Targeted Analyses podupire procese teritorijalnog razvoja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Europi okupljajući kreatore politika koji dijele iste vrste izazova i koji traže nove teritorijalne dokaze i europsku perspektivu. Primjenjujući čvrste metodologije i pružajući znanstvenu ekspertizu, ESPON ciljane analize isporučuju analitičke studije po mjeri i prilagođene zahtjevima kao podršku donošenju odluka o teritoriju.

Bez obzira jeste li nacionalno, regionalno ili lokalno tijelo, predstavljate li veliki grad ili lokalnu ruralnu zajednicu, Upravljačko tijelo ili tijelo za teritorijalnu suradnju, ESPON može odabrati i u potpunosti financirati stručnjake za obavljanje analitičkog rada za pružanje teritorijalnih dokaza prilagođenih vašem potrebe. Na našoj web stranici možete pronaći odobrene projekte u prethodna dva datuma i neke primjere iz programa ESPON 2020.
Više na: https://www.espon.eu/participate/targeted-analysis-cutoff-march-2024