Otvoren je natječaj za dodjelu nagrada REGIOSTARS 2023.

Europska komisija otvorila je natječaj za 16. izdanje nagrade REGIOSTARS za najbolje projekte koji se financiraju u okviru kohezijske politike.

REGIOSTARS je godišnje natjecanje koje DG REGIO organizira od 2008. godine. Natjecanje je postalo europska oznaka izvrsnosti za projekte financirane sredstvima kohezijske politike EU-a, koji se odlikuju inovativnim i uključivim pristupom prema regionalnom razvoju. Od 2023. u natjecanje uvodimo novine, a prva je ta da se projekti mogu natjecati u šest kategorija koje će ostati iste tijekom godina (detaljnije u nastavku). Predlaganjem rješenja za zajedničke probleme i iskorištavanjem prilika, nagrade REGIOSTARS nadahnule su regije na provođenje EU regionalnih politika koje će zauvijek imati utjecaja. Potičemo prijavljivanje iz relativno manje razvijenih područja Europe te iz svih programskih područja. Internetska platforma za prijavu otvorena je od 27. veljače do 31. svibnja 2023.

Nagrade REGIOSTARS dodjeljuju se projektima u šest tematskih kategorija:
• Kategorija 1) KONKURENTNA I PAMETNA EUROPA
• Kategorija 2) ZELENA EUROPA
• Kategorija 3) POVEZANA EUROPA
• Kategorija 4) SOCIJALNA I UKLJUČIVA EUROPA
• Kategorija 5) EUROPA BLIŽA GRAĐANIMA
• Kategorija 6) TEMA GODINE (Europska godina vještina 2023.)

Izmijenjen je i postupak odabira. Prvo, odbor akademskih stručnjaka iz svih područja natjecanja će ocijeniti poslane prijave i odabrati finaliste. Drugo, finalisti će biti pozvani u „završni krug“ odabira tijekom Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu.

Više na: https://razvoj.gov.hr/vijesti/otvoren-je-natjecaj-za-dodjelu-nagrada-regiostars-2023/5239