Objavljen Poziv na dostavu prijedloga za provedbu ciljanih analiza (ESPON Targeted Analyses)

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a u sklopu programa ESPON objavljuje Poziv na dostavu prijedloga za provedbu ciljanih analiza (ESPON Targeted Analyses).

ESPON Targeted Analyses podupire procese teritorijalnog razvoja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Europi okupljajući kreatore politika koji dijele iste vrste izazova i koji traže nove teritorijalne dokaze i europsku perspektivu. Primjenjujući čvrste metodologije i pružajući znanstvenu ekspertizu, ESPON ciljane analize isporučuju analitičke studije po mjeri i prilagođene zahtjevima kao podršku donošenju odluka o teritoriju.

Poziv je namijenjen nacionalnim, regionalnim i lokalnim kreatorima politika koji mogu predložiti provedbu ciljane analize čiji rezultati će poslužiti kreiranju određenih politika (izradu zakonskih prijedloga, strateških, planskih, programskih ili drugih dokumenata javnih politika). Općenito, ESPON će putem javne nabave osigurati ugovaranje stručnih provoditelja odabranih ciljanih analiza, usmjeravati ih i pratiti njihovu provedbu i kvalitetu rezultata.

Više na :https://www.espon.eu/participate/targeted-analysis-cutoff-march-2024