Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2024.“

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

Cilj dodjele predmetne nagrade je, kroz primjere najboljih politika i praksi, otvoriti nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu za razvoj poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, dodjeljuje se od 2006. godine, a do danas je ukupno zaprimljeno više od 4.500 projekata. Nagrada odaje priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za promicanje poduzetništva, izlaganju i dijeljenju primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanju svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu te poticanju i promicanju potencijalnih poduzetnika.

U natječaju za dodjelu EEPA 2024 nagrade sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene MSP stupu Single Market programa.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacijegradoveopćineregije i zajednicejavno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnikaobrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2024 nagradu u jednoj od ukupno 6 propisanih kategorija natjecanja:

Više na: https://single-market-economy.ec.europa.eu/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en