Natječaj za #Najbolji EU projekt

Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, provodi Izbor za najuspješnije projekte EU u Republici Hrvatskoj s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih projekata EU.

Predmet javnog natječaja i opće odredbe

Prezentacijom uspješnih projekata EU želimo istaknuti doprinos i značaj koje ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Izbor se
provodi u razdoblju od četiri mjeseca tijekom 2023. godine, a bit će obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2021. ili 2022. godini te do 31.1.2023.

Rok podnošenja prijave

Prvi krug izbora bit će od 27.6. do 27.7.2023. i uključuje nominacije koje se provode putem otvorenog poziva svim županijama i županijskim razvojnim agencijama na području Republike Hrvatske. Svaka županija, odnosno županijska razvojna agencija, može nominirati više projekata koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provelo trgovačko društvo i/ili institucija sa sjedištem na području županije na kojima je županija partner. Projekti se prijavljuju bez kotizacije. Ocjenjivački žiri će putem online platforme (obrasca) prikupiti nominacije te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u finale izbora. Finale izbora provodi se od 2.8. do 21.8.2023., a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri.

Kategorije izbora

Odabir najboljeg projekta EU provodi ocjenjivački žiri. Žiri konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata s najuspješnijim projektima u pet različitih kategorija:

1. Doprinos znanosti i inovacijama,

2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici,

3. Doprinos prekograničnoj suradnji,

4. Doprinos poduzetništvu,

5. Izbor projekta po glasanju građana.

Nominacija projekta

Prijave se dostavljaju putem WEB OBRASCAUz informacije navedene u obrascu za prijavu, kandidati mogu učitati ili poslati poveznice na najviše pet dokumenata kako bi istaknuli i prikazali prednosti prijave. Sve upite potrebno je uputiti na e-mail adresu: EUprojekt@hanzamedia.hr. Vremenski rok za podnošenje prijava je do 27. srpnja 2023. Prijave će se zatim provjeravati, a podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije 31. srpnja 2023. o tome je li njihova prijava prihvaćena u natjecanje.

Objava rezultata javnog natječaja

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje EU projekte bit će organizirana početkom listopada 2023. godine na tradicionalnim Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

izvor: http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/izbor_za_najbolji_eu_projekt-66541