Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu “U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE, ASOC”

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

PREDMET I CILJ POZIVA: Odabrati maksimalno 10 srednjih škola s područja Republike Hrvatske s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima koje će se u školskoj godini 2020./2021. uključiti u provedbu projekta. Škola prijavljuje skupinu od 10 do 30 učenika sa nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta.

Provedba Projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom za sve oblike srednjih škola kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI: Za podnošenje prijave na Javni poziv pozvane su sve srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke) s područja Republike Hrvatske, koje zadovoljavaju kriterije prihvatljivosti navedene u Javnom pozivu za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Nagrada za najuspješniju školu odnosno skupinu učenika/ca bit će sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika/ca ne dovodi u opasnost. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurat će zamjensku nagradu.

ROK ZA PONOŠENJE PRIJAVA: 25. veljače 2021. godine do 16:00 sati.

Prijave za sudjelovanje srednjih škola u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici – https://forms.gle/JGXwqvR6BrndU8mh8

 

Više informacija potražite na:

https://razvoj.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-srednjih-skola-za-sudjelovanje-u-projektu-u-skoli-otvorene-kohezije-asoc/4481