Pametno i aktivno do sigurne budućnosti

Razvojna agencija Zagrebačke županije kao nositelj tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Zagrebačkoj županiji pokrenula je ideju razvoja projekta za smanjenje nezaposlenosti te obrazovanje za potrebe obrtništva. Riječ je o projektu Pametno i aktivno do sigurne budućnosti čiji je cilj doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada (mladi do 29 godina te stariji od 50 godina).

Kroz projekt će se oformiti Klubovi za zapošljavanje na području Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Zaprešić i Samobor koji bi bili točka susreta nezaposlenih i poslodavaca.
Nezaposlene osobe će imati mogućnost sudjelovati u klubovima za zapošljavanje, dobiti stručnu pomoć i savjetovanje za poboljšanje zapošljivosti te se povezati s obrtnicima kojima nedostaje radne snage. Aktivnosti projekta predviđaju i obilaske osnovnih i srednjih škola. Paralelno s navedenim aktivnostima, a u svrhu prevencije nezaposlenosti, partneri će održati i motivacijske radionice za pripremu na ulazak u svijet rada učenika završnih razreda srednjih škola.

Na projektu Pametno i aktivno do sigurne budućnosti u vrijednosti od 872.034,44 kn Razvojnoj agenciji Zagrebačke županije OKZ je partner uz Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Zagrebačku županiju.
Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada (mladi do 29 godina te stariji od 50 godina) kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima definiranim u Strategiji razvoja ljudskih potencijala Zagrebačke županije za razdoblje 2014.-2020.